Senaste inläggen

Av mly - 18 januari 2010 16:22

Till Den hemlige, som skriver kommentarer på bloggen som ja dock inte vet vem de är.

Här kommer ett recept på fisk..


Lax, köp lax portionsbitar, lägg i smord ugnsform.. Blanda fetaost (en förpackning)..

 med ca 2-3 msk grädde, mosa ihop de och krydda med svartpeppar..Lägg ett lager över fisken och in i ugnen, grädda ca 20 min beroende på hur tjock laxen är... De är super gott! Till de om man vill ha de enkelt, köper man färig kelda citron sås...


till de kan man pressa potatis eller vad som helst...

Det är ju den enda fisken vi äter i och med att linus bara tål den fisken, så har inte så många andra fiskrecept att bidra med :d

Av mly - 18 januari 2010 13:50

Ja visst skicka lite ingredienser fixar ja ihop nåt:)

Ja har ingen aning vem du är :D


Till lunch idag blir det en naturdiet smoothie, päron/kiwi..

Till middag ska ja laga lassagne..


Kanske ska förbereda köttfärsåsen innan träningen vi får se hur mycket tid ja har.


Lassagnen gör jag på så vis att ja gör en köttfärsåsförst, steker köttfärs, har i krossadetomater, kryddar efter vad ja vill ha, vitlök, salt, peppar, lök.. mm..


Sedan medans köttfärssåsen puttrar så gör ja bechamelsåsen, som man ska lägga mellan lassganeplattorna och köttfärssen.


Man smälter smör, (mängde beroende på hur mycket man ska göra)

När smöret smält har man ner mjöl, så mycket mjöl att de blir som en deg. Sedan häller du på mjölk, låter de koka upp tills de blir tjockt, krydda med salt och svart/vit peppar..


Ja brukar koka lassagneplattorna i 2-3 min innan ja lägger dom i formen åxå. sedan varvar man plattor köttfär, bechamel, sedan om om igen.. in i ugnen ca 25 min räcker, då du har förkokt plattorna innnan, givetvis ska de vara ost på toppen:)


en god sallad till de så är allt klart..


Ikväll ska ja träna BodyCombat, ska bli så skoj!

Av mly - 17 januari 2010 18:08

Till middag idag blir det kyckling med currysås o ris till de.

Stek kycklingfileér, 3 st tog ja då blir de matlåda också.

När dom är genomstekta häller man över matgrädde 2st 2dl tex.. Krydda med curry och ha i en kycklingbuljongtärning. Låt koka upp och koka ris till de. enkelt och gott.

Man kan också för att piffa upp currysåsen lite ha i ett rivet äpple också super gott!


Nä nu ska ja ta och väcka linus nu är maten klar... Han somnade efter att vi kom hem från jobbet

Av mly - 16 januari 2010 17:42

Köttgryta vintergryta med bacon, äpple och svamp
En mustig vintergryta du sätter på spisen i några timmar. Köttgrytan blir bara godare av ett par dagar i kylen.
Serveras förslagsvis med råris, basmatiris, kokt potatis, pressad potatis, potatismos eller kokt vete.


Köttgryta vintergryta med bacon, äpple och svamp:


4-5 portioner vintergryta köttgryta500 g grytkött av nöt ( ja använder dock idag fläskfilé då ja inte har den tiden idag för att koka 1 timme )


1 stor gul lök
1 paket bacon
1 äpple
1 morot 
1 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 klyfta vitlök
1 krm kanel
0,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
2 msk viltfond
1 liter buljong eller vatten
1 paprika
1 liten purjolök
ca 10 små champinjoner


Så här lagar du Köttgryta vintergryta med bacon, äpple och svamp:

Putsa bort senor och skär köttet i ca 2x2 cm kuber.
Skala och tärna löken grovt. Skär äpplet i kuber (ta inte med kärnhuset). Strimla baconen. Skala och slanta moroten

Stek baconen i en stor rostfri järngryta eller annan stor gryta.

 Tillsätt köttet efter några minuter. Sedan lök, morot, rotselleri, grädde och tomatpure, pressad vitlök, kanel, salt, svartpeppar och viltfond.
Häll över vattnet eller buljongen, låt koka upp. Drag ner värmen så det precis sjuder. Låt köttgrytan småkoka i ca 1,5 timme.
Skär paprikan i grova bitar bitar 2x2 cm. Rensa och dela svampen. Skölj och strimla purjolöken.
Tillsätt i paprikan, champinjonerna, purjolöken.

Låt grytan koka ytterligare ca 0,5 - 1 timme tills köttet är mört.


När man då använder fläskfilé behöver de ju absolut inte koka lika länge, men fortfarande blir det ju godare  om allt får kokaihop lite :)

Idag tänkte jag göra egen klyft potatis till ..

Och en sallad med spenat i. Spenat i sallad rekomenderar ja verkligen, super gott!


Nä nu är det dags att börja med maten.

Efter middagen ska vi på bio med våra underbara vänner

Av mly - 15 januari 2010 13:10

Dock tänker ja inte äta det idag :)

Jag har gjort mat lådor tills i helgen då vi ska jobba.


Jag använder färsk blomkål, 1 helt blomkålahuvud.

Koka upp de, allts¨första ska du givetvis ta lös buketterna från huvudet=)

Sdan koka upp dem så dom blir mjuk, sedan mixar man grädde, smör, salt, peppar och blomkålen. Klart :)

Stek till de lite kassler. Jätte smarrigt! Mycket godare än potatismos:)


Till lunch idag för mig blev en naturdiet drink, smak, rassberry/ pommegrant. Mycket god!


Idag när jag var och handlade så handlade ja bara nyttigheter. Känns bra att starta ett nyttigt liv. Handlade nya träninskläder på stadium också, super sköna byxor. Skulle vilja ha på mej dom hela tiden=D


Nä nu ska ja snart hämta Maya på dagis. Vi ska hem hit sdan och äta mellis, de blir fruktsallad tänkte jag.

Av mly - 14 januari 2010 20:25

Hallo!


Det har inte bl.ivit så mkt recept denna vecka. Har ätit middag själv nästan hela veckan.. LInus vart i sthlm tisdags och onsgdas och idag är han ute och äter med jobbet.. :) Så har just förtillfället inga smakskiga recept att bidra med=)


Nu ska ni få höra i alla fall, jag har börjat att träna :) ,med snadra på jobbet, så kul att äntligen ha någon att träna med. INgen har velat träna med mig förut och man måste träna med någon för att ta sej dit. I aalla fall jag=)


Så idag har vi kört bodypump på ego, blir nog att vi köper kort på ego verkar vara bra där.. =)



Gudars vad ja kommer att ha träningsvärk imorgon känner ja.


Nu ska ja äta lite cornflakes med mjölk och banan!

Inga mera onyttigheter=D med de menas godis, chips o flott

Av mly - 12 januari 2010 18:48

Idag har jag inga recept att delge er tyvärr.

Då ja åt resterna som blev kvar sedan igår när ja gjorde kycklingröra :)


Gillar ni min matblogg?=) Eller ska de bli kul med recept här?

Har ju inte skrivit så mycket än.


Ska ta och göra mej en latte med chokladsmak:)

Av mly - 11 januari 2010 17:18

Till middag ikväll blir det högrevsstek i lergryta, En maträtt som tar lång tid och kan bara göras när man är ledig så passade på idag :)

Gör så här

Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter.

Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Slå på buljong.

Ställ in lergrytan med steken i kall ugn, vrid upp till 175 grader och låt stå i ca 2 timmar. Ös steken var 30 minut.

Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter.

Sila bort grönsakerna från skyn och häll den i en kastrull, slå i en skvätt grädde (ca ½ dl) samt soya och ställ på spisen. Vrid på plattan och låt koka upp, red av med idealmjöl till önskad såskonsistens och smaka av. Häll såsen över stekskivorna.

Steken med sås är nu färdig att serveras tillsammans med t.ex kokt potatis och gelé.

Presentation

Omröstning

Känner vi varandra?
 ja
 nej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards